2012 óta a mellrák ellen

A kampány keretében minden év októberében rózsaszín csomagolást kapnak gombatermékeink, mert ez a mellrák elleni harc hivatalos színe.

A különleges csomagolású termékeink eladásából származó bevétel egy részével támogatjuk azóta is a mellrák elleni küzdelmet és az érintett betegek gyógyítását, segítjük felépülésüket.

A csiperkegomba rákellenes hatásáról elsőként az amerikai City of Hope intézet rákkutatója, Dr. Shiuan Chen írt. A csiperkegomba konjugált linolénsavat (CLA) tartalmaz, amely gátolja az aromatáz nevű, az emberi szervezetben természetesen előforduló enzim termelődését. Az aromatáz gátlásával a klimax utáni női szervezetben kevesebb ösztrogén termelődik. Az ösztrogén magas szintje pedig közvetlenül összefüggésbe hozható a mellrák kialakulásával.

GoPink kampányunkkal 2020-ban CSR Hungary díjat nyertünk “Közös ügy – közös felelősség” kategóriában, 2021-ben pedig a Magyar Marketing Szövetség Gyémánt díját CSR kategóriában.

2022

A 12. GoPink támogatás egy részéta Budapesti Szent Margit Kórház a Mammográfiás Szűrés és Diagnosztikai Szakrendelése kapta. A támogatásból felújításra került a váróhelyiség és a betegek fogadására kialakított öltözők. Új, modern bútorok került kihelyezésre, amellyel a vizsgálatra érkezők számára szerettük volna „otthonosabbá” tenni a várakozás idejét.

gopink 2022 szmk

2021

Ebben az évben a budapesti Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőt támogattuk. Új partnerként üdvözölhettük a Kifli.hu Kft.-t és az Auchan Magyarország Kft-t. A támogatásokból a Sebészeti Osztálynak vásároltak egy ún. Gamma kamerát (GAMMA PROBE SYSTEM GMT-100), amely lehetővé teszi a melldaganatok, legkisebb elváltozások jeleinek fokozott érzékenységét és erősítését és ezáltal jelentősen növeli az észlelés valószínűségét – ellentétben a szokásos fotodiódákkal és félvezetőkkel ellátott szondákkal. 99,97%-os tökéletes oldalárnyékolást biztosít a sugárforrások hibamentes észleléséhez és a markáns nyirokcsomók átlag feletti térbeli felbontását teszi láthatóvá.

Szent Janos Korhaz atado 2021

2020

Harmadik alkalommal támogatta GoPink! kampány a Szent Margit Kórházat, amely a nőkről – nőkért szól és a szűrés fontosságára hívja fel a figyelmet. A 2020-as kampányban több, mint 5,5 millió Forintot sikerült összegyűjteni, amelyet a Szent Margit Kórház Sebészeti Osztálya korszerű, modern orvosi műszerek vásárlására fordította, amely az emlősebészetben nélkülözhetetlen eszköz és az emlőrákkal küzdő nők gyógyulási esélyeit növeli.

gopink atado 2020

2019

A kampánynak köszönhetően új kezelőágyakat kapott a Szent Margit Kórház Onkológiai Osztályának kemoterápiás kezelőhelyisége, ahol a betegellátás során, színvonalasabb elhelyezést és körülményeket biztosíthatnak a betegek számára. Az osztályon havonta, mintegy 300 beteg ellátása történik. Az új kezelőszékek optimális testpozíció felvételét teszik lehetővé a több funkciós beállítási lehetőségnek köszönhetően. A korszerű, dönthető, gurulós fotelágyak arra is alkalmasak, hogy a kemoterápiás kezelés alatt előforduló rosszullét esetén a beteget mozgatás nélkül, lefektetve azonnal a megfelelő osztályra vigyék életmentő, vagy egyéb más beavatkozás elvégzése céljából.

2018

A kampány eredményeként, közel 5 millió Forint értékben vásárolhatott a Szent Margit Kórház korszerű, elektromos kezelőszékeket, amelyek a kemoterápiás kezelés alatt álló betegek kényelmét szolgálják a terápia ideje alatt. A GoPink! mellrák ellenes kampány keretében gyűjtött támogatás és a Szent Margit Kórház Oncordia a Daganatos Betegekért Közhasznú Alapítvány segítségével nyolc új, elektromos kezelőszék segíti a daganatos betegek gyógyulását és a terápiás körülmények javítását a Szent Margit Kórház Onkológiai osztályának kemoterápiás kezelőhelyiségében.

2017

A Debreceni Onkológiai Betegekért Alapítvány támogatásunkból a daganatos betegek gyógyítási körülményeinek javításához vásárolt különböző eszközöket, mint tartós érkanül (port katéter), állítható/fektetheető speciális székek, új infúziós pumpák.

2012-2016

A kampány indulásakor és az azutáni években a Magyar Rákellenes Ligát támogattuk.