A kampányról

Rózsaszín tálcás gombákkal a mellrák ellen

A Bio-Fungi Kft. tevékenységében kiemelt szerepet kap az egészségtudatosság, az egészséges életmód, így szívügyünknek tekintjük az olyan megbetegedések megelőző kampányainak támogatását, mint az emlőrák.

Az egész világon október a mellrák elleni küzdelem hónapja, jelképe pedig a rózsaszín szalag. Ehhez csatlakozva már 2012 óta csomagoljuk minden októberben rózsaszín tálcákba a csiperke- és laskagomba termékeinket. A kampánnyal a szűrővizsgálatok fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet, hiszen a korai stádiumban felfedezett betegség esetén a túlélés esélye jelentősen javítható.

tesco gopink biofungi

A megfelelő táplálkozás, a mozgásban gazdag életmód mellett vegyületeivel maga a csiperkegomba is képes csökkenteni a betegség kialakulásában kockázati tényezőként felmerülő túlzott ösztrogénszintet. A csiperkegomba ugyanis olyan anyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik az ösztrogén nemi hormonszintet megemelő aromatáz enzim aktivitását. A szervezet túlzott ösztrogén termelése bizonyítottan növeli a mellrák kialakulásának kockázatát. A csiperkegomba rendszeres fogyasztása tehát segíthet úgy, hogy megakadályozza a szervezetben lévő ösztrogén szintjének túlzott megemelkedését. Így cégünk már csak ezek miatt is érintettnek érzi magát a küzdelemben.

Emellett a termesztett csiperke- és laskagombára igaz, hogy alacsony a kalóriatartalmuk, gyakorlatilag nem tartalmaznak zsírt és koleszterint, valamint magas a víz- és rosttartalmuk. Ásványi anyagokban és vitaminokban (D, B-vitamin) szintén gazdagok. Glutén- és laktózmentesek, illetve cukorbetegségben szenvedők és fogyókúrázók is fogyaszthatják. Fontos, hogy ne hámozzuk, mert így elveszítjük az értékes tápanyagokat. Folyó víz alatt, gyors öblítéssel tisztítsuk meg. Mivel modern körülmények között termesztik, ezért fogyasztása biztonságos és az év minden napján frissen elérhető.

A kampány sikerességét bizonyítja, hogy 2020-ban CSR Hungary díjat nyert Legjobb CSR Programért (Közös ügyek-közös felelősség) kategóriában.

Októberenként, a GoPink! kampány keretében a különleges csomagolású termékek minden eladott tálcája után 5 Ft-tal támogatjuk a daganatellenes és rákbetegeket segítő munkát.

Idén októberben is válassza a rózsaszín tálcás gombatermékeket és támogassa Ön is a mellrák elleni küzdelmet!

GoPink BioFungi 2018