2012 óta a mellrák ellen

A kampány keretében minden év októberében rózsaszín tálcákba csomagoljuk gombatermékeinket és szállítjuk partnereink üzleteibe, mert ez a mellrák elleni harc hivatalos színe.

A különleges csomagolású termékeink eladásából származó bevétel egy részével támogatjuk azóta is a mellrák elleni küzdelmet és az érintett betegek gyógyítását, segítjük felépülésüket.

A kampány kezdete óta támogattuk a Magyar Rákellenes Ligát, a Debreceni Onkológiai Betegekért Alapítványt és a budapesti Szent Margit Kórházat.

A csiperkegomba rákellenes hatásáról elsőként az amerikai City of Hope intézet rákkutatója, Dr. Shiuan Chen írt. A csiperkegomba konjugált linolénsavat (CLA) tartalmaz, amely gátolja az aromatáz nevű, az emberi szervezetben természetesen előforduló enzim termelődését. Az aromatáz gátlásával a klimax utáni női szervezetben kevesebb ösztrogén termelődik. Az ösztrogén magas szintje pedig közvetlenül összefüggésbe hozható a mellrák kialakulásával.

A 2018-as kampány eredményeként, közel 5 millió Forint értékben vásárolhatott a Szent Margit Kórház korszerű, elektromos kezelőszékeket, amelyek a kemoterápiás kezelés alatt álló betegek kényelmét szolgálják a terápia ideje alatt. A GoPink! mellrák ellenes kampány keretében gyűjtött támogatás és a Szent Margit Kórház Oncordia a Daganatos Betegekért Közhasznú Alapítvány segítségével nyolc új, elektromos kezelőszék segíti a daganatos betegek gyógyulását és a terápiás körülmények javítását a Szent Margit Kórház Onkológiai osztályának kemoterápiás kezelőhelyiségében.

GoPink Bio-Fungi Szent Margit Kórház Onkológiai Osztály Kemoterápiás kezelőhelyiség